Api-funktioner

<< Klick för att visa innehållsförteckning >>

Navigation:  Användarmanual > Moduler > Rapporter > Rapporter > Rapportmallar >

Api-funktioner

Funktioner för rapportmallar

I Rapportmallar beskrevs möjligheten att göra mallar i Grafana

För att hämta den data man önskar till Grafana finns nedanstående funktioner tillgängliga i Nordomatics api.

Samtliga funktioner kräver att man är inloggad samtidigt som dessa hämtas, även vid konfigurering.

Hämta signaler för att populera drop-downlister
Funktionen beskrivs i stycke Rapportmallar. Önskad sökning skrivs in i fältet Query i variabler. Ex nedan

Med följande syntax kan man hämta logsignaler:
Observera! När en funktion används så måste den funktionen kompletteras med ett sökbegrepp (tagnamn eller del av tagnamn) annars returneras en felkod att fel antal parametrar har angetts.

oSignals
Utan extra parametrar returneras samtliga signaler som användaren har behörighet för

oSignals/prefix/tagnamn
Giltiga funktioner för sökning Signals:

prefix
Tagnamnet börjar med konfigurerad text
Exempel: Signals/prefix/Hus1

infix, innehåller, contains
Tagnamnet innehåller konfigurerad text.
Exempel: Signals/infix/KP01

suffix
Tagnamnet slutar med konfigurerad text.
Exempel: Signals/infix/MV1

oWrites
Denna sökning hämtar skrivningar (alla manövrar eller skrivbara värden)

Write/tagprefix

oAlarms

Denna sökning hämtar larm

Alarms/tagprefix

oHändelser
För att hämta händelser associerade med tag vald i Writes

Events/tagprefix eller helt tagnamn

oAlarms
För att hämta larm associerade med vald tag i Alarms

Alarms/tagprefix
Denna sökning returnerar alla nedan definierade typer

Alarms/type/tagprefix
type har följande funktioner

active
Returnerar alla aktiva larm

inactive
Returnerar alla inaktiva larm

ack
Returnerar alla kvitterade larm

block
Returnerar alla blockeringsförändringar.
Blockeringar och avblockeringar av larm.

oYears
Returnerar tre föregående år som val för att kunna jämföra.