Rapporter

Navigation:  Användarmanual > Moduler >

Rapporter

Detta kapitel beskriver i korta drag hur man konfigurerar rapporter för systemet.

För mer detaljerad information hänvisar vi till Grafana dokumentation

Bakgrund

Grafana är ett opensource (öppen källkod) visualiseringsprogram för mängder av datakällor. Exmepel är MySQL, diverse timeseries databaser och detta fall en plugin för att läsa data från ett api.

Grafana sprara ingen data i egene databas utan hämtar redan insamlad data från en annan källa.

Som komplettering till det så sparar Grafana viss data i en lokal databas (exempelvis alla rapportdefinitioner, samt alla egenskapade annotationer se vidare kapitel Annotationer)

Primärt så kommer denna manual att täcka vilka funktioner som vår implementering av ovan nämnd datakälla (Datasource i Grafana) har. Vidare kommer manualen att i korta drag beskriva hur man bygger upp en mallrapport.