Schemaläggaren

Navigation:  Användarmanual > Moduler >

Schemaläggaren

Öppna Schemaläggaren från navigationsträdet

I menyn för Schemaläggaren finns två typer av schemor man kan definiera. Ett schema för enstaka händelser som kan hittas under menyn Kalender samt återkommande schemor som finns under menyn Återkommande.
Under dessa två menyer väljer man en aktivitet att köra ett specifikt datum och tid eller en veckovis återkommande aktivitet där man väljer en eller flera dagar i veckan och vilken tid.

Öppna Kalender från navigationsträdet

Här listas alla enstaka schemalagda aktiviteter som finns definierade i systemet. Man kan även välja att:

Redigera en befintlig schemalagd aktivitet

Ta bort en befintlig schemalagd aktivitet

Schemalägga en ny aktivitet.

Öppna Återkommande från navigationsträdet

Här listas alla återkommande aktiviteter under en normal vecka. Även här kan man välja att:

Redigera en befintlig schemalagd aktivitet

Ta bort en befintlig schemalagd aktivitet

Schemalägga en ny aktivitet.

Inställningar

Under menyn Inställningar konfigureras en Aktivitet (instruktion om man vill kalla det så), genom att samla signaler man vill påverka till olika grupper. Sedan kombineras grupperna till olika Sekvenser som i sin tur kommer vara en del av Aktiviteten.
Från menyn Aktivitet ordnar man sekvenser i en innebördes ordning med en Offset mot starttiden (både för och efter) för aktiviteten.

Öppna Signalgrupper från navigationsträdet

Här visas alla definierade Signalgrupper i systemet. För att lägga till signaler i en befintlig eller i en ny grupp, välj något av följande:

Markera en grupp och klicka på eller skapa en ny med

Klicka därefter på Lägg till signaler

Välj de signaler som ska läggas till coh klicka på Lägg till.

De grupper av signaler som skapas kombineras till olika sekvenser. Dessa sekvenser kan vara olika beroende på vad man vill göra, t.ex. en startande eller en stoppande sekvens som öppnar spjäll och sätter igång fläktar, för att i en senare sekvens stoppa fläkten och stänga spjället.
Det kan vara en sekvens som sätter olika börvärden på tilluftstemperaturen vid olika tider. Man kan hitta på nästan vad som helst.

Öppna Aktivitet från navigationsträdet

Här listas alla aktiviteter eller instruktioner som finns definierade i systemet. Väljer man en aktivitet för redigering så visas de sekvenser som är kopplade till aktiviteten och hur de sekvenserna förhåller sig till varandra med Offset.

För att programmera vilket värde som ska sättas till de valda signalerna så markerar man en sekvens och klickar på knappen Redigera Sekvens.

Skriv in det värde signalerna ska anta

Klicka på Spara

Efter att ha definierat de olika aktiviteterna (instruktionerna) så återstår att i menyn Kalender eller Återkommande välja ett datum och en tid de ska aktiveras.