Installation

<< Klick för att visa innehållsförteckning >>

Navigation:  Användarmanual > Moduler > Rapporter >

Installation

Installation av Grafana.

Grundinstallationen av Grafana är väldigt enkel.

Ladda hem senaste version av Grafana från deras hemsida.
Support för Nordomatic jsonDatasource fungerar upp till version 6 av Grafana.

Välj rätt distribution (oftast 64-bitars).

Extrahera innehållet till önskad katalog ex D:\Apps\Grafana eller liknande.
Samtliga exempel i denna manual utgår från D:\Apps\Grafana

Om inte nssm är installerat enligt Installation Nssm så gör det först, fort sen nedan.

För att förenkla framtida uppdateringar så kopieras filen defaults.ini till custom.ini från katalogen D:\Apps\Grafana\conf

Efter detta ska custom.ini editeras (görs enklast med Notepad++). För att kommentera bort en rad använd semikolon (;) före raden som ska kommenteras bort.

Grafana kommer att använda konfiguration från defaults.ini om den inte ändrats i custom.ini. Därför behöver man inte ändra så många parametrar i custom.ini.

Nedan är bara några exempel på konfiguration. Fler detaljer finns på Grafanas hemsida.

Plugins

Installera Nordomatic Json datasource