Applikationshuvud

Navigation:  Användarmanual > Moduler >

Applikationshuvud

Längst upp i applikationen finns sidhuvud

I sidhuvudet finns från vänster till höger:

Huvudmeny

Klick på denna öppnar huvudmenyn. Med inställning i användarmenyn kan man på sin dator låta den vara öppen.
Detaljer om huvudmenyn i kapitel Meny

Historik
Klick på dessa knappar motsvarar klick på bakåt och framåt knappar i browsern.

Klocka och användarmeny

Användarmeny

Användarmenyn visar

Inloggad användarid

Knapp för utloggning

Knapp för manual

Knapp för ändringshistorik

Inställningar

Startvy

Inställningar

I inställningar finns följande möjligheter

Länkar i nytt fönster
Med länkar menas menylänkar som länkar till externa system.
Externa system kan tex vara en länk till ett externt SCADA, eller en rapport.
Som standard öppnas det som vilken bild som helst.
Man ser att det är en extern länk när man öppnar de och längst upp till vänster syns denna ikon:

Visa alltid meny vid start
Visa den alltid vid inloggning

Dölj verktygsfält
Döljer sidhuvudet i flödesbilderna

Stäng alltid meny automatiskt
Stänger menyn efter klick på länk

Avaktivera animationer
Stänger av övergångar och andra dynamiska animationer.
Används främst på långsamma enheter som inte klarar att rendera grafik så bra

Öppna dialog direkt
Om ett objekt inte har har trendloggning utan bara möjlighet att öppna dialog så öppnas dialogen utan att först visa kontextmeny för dialogval

Visa ObjektID

Visar objektets koppling till databasen. Används främst vid verifiering av bilder eller felsökning

Rensa trendlista automatiskt
Tar bort valda signaler ur trendval efter att trenden har visats

Startvy

I Startvy finns följande val

I denna meny kan du som användare bestämma vilken startsida du vill ha efter inloggning

Fördefinierad
Den startvy som är konfigurerad för systemet

Karta

Larmlista

Aktuell bild
Flödebild som är öppen när man klickar på knappen

Samtliga vyer
Flödebild som är öppen när man klickar på knappen samt larmlista och kart

Ovan inställningar sparas på din dator/mobil och är alltså inte kopplad till din inloggning.

Vill rensa sina lokala inställningar så klickar man på "Återställ användarinställningar".