Metric

<< Klick för att visa innehållsförteckning >>

Navigation:  Användarmanual > Moduler > Rapporter > Rapporter > Graf >

Metric

Fliken Metric

Metric är den första flik som visas vid editering. I det kopplas panelen till önskad tag.

I installationen när datakällan lades till fanns valet att kryssa i default om detta gjorde väljs i denna vy Data Source Default.

Lägg till önskade tagnamnet (i Grafana används namnet metric) i fältet efter timeseries och tryck Enter.

Valen efter beror på vilken panel som lagts till och vilken version av datakällan som är installerad.

I exemplet ovan finns följande val med resp funktion

1.Förbrukning
Är det en mätare som vi läser av mätarställning från ska denna ruta kryssas i för att beräkna förbrukningen från föregående gruppering.

2.Visa föregående år
Kryssas denna ruta i grupperas värden oavsett val i Gruppering till 1månad och rapporten läser automatiskt in det valda intervallet, intervallet - 1 år samt differensen (delta)  de två emellan.

3.Gruppering.
Följande val finns

a.Ingen
Med denna gruppering hämtas de senaste loggningarna (antal beror på hur många punkter/pixlar som finns i bredd på skärmen som används)
Alltså görs webläsarens fönster mindre så finns det plats för färre punkter vilket leder till kortare historisk spann.
Se därfär till att inte göra för stor intervallsökning.

b.1 timme (Std)
Här grupperas värden / timme
I kombination med Förbrukning får man alltså förbrukning från föregående timme.

c.1 Dygn
Här grupperas värden / dygn
I kombination med Förbrukning får man alltså förbrukning från föregående dygn.

d.1 Månad
Här grupperas värden / månad
I kombination med Förbrukning får man alltså förbrukning från föregående månad.

4.Dölj nollvärden
Om man av någon anledning inte vill returnera nollvärden så kryssa i detta val.