Larmlista

Navigation:  Användarmanual > Moduler >

Larmlista

Nedan visas en översiktsbild på larmlistan, detta är ett exempel, omfattning av aktiva larm skiljer beroende på vad som är aktivt och vad som är konfigurerat att visas.

I larmlistan visas endast aktuell status av larm. Historiska larm syns i Larmhistorik.

Längst upp visas summering av larmklasser och antal aktiva i resp klass.

Gruppering, sortering, filter och export har samma funktion som i standardtabeller. Se vidare detaljer i kapitel Tabeller

Larmlistan har dock alltid samma filterfunktioner som inkluderar status, larmsignal, beskrivning, klass och grupp.

Anledningen att Status syns två gånger i detta exempel beror på att en kolumn endast visar status för Kvittering.

Om gruppen du söker inte finns med i filtret så kan det bero på att det inte finns något larm för den gruppen. Endast grupper för aktiva eller inaktiva men okvitterade larm syns.

Den extra "kvitteringskolumnen" går att i projektkonfigurationen konfigurera så att alla status syns i endast en kolumn.

Längst upp till vänster i tabellen finns ett "Markera alla"-val. (Den går att i projektkonfigurationen ta bort), men om den finns så markerar den synliga larm/rader, inte alla larm.

När ett eller flera larm har markerats syns kvitteringsdialog.

Det finns stöd för att forcera användaren att skriva en kommentar vid kvittering. Om ett eller fler larm som är markerade kräver kommentar syns en asterix i Kommentarsfältet och Kvittera-knappen blir inte aktiverad förrän det finns en kommentar.

"Rensa val" rensar inskriven kommentar.